Home Nieuws Internet
Edpnet biedt 100 Mbit download over VDSL2
Woensdag 22 Juli 2015 14:42

Drie jaar geleden voerde edpnet als eerste van alle VDSL-aanbieders haar snelheden op tot 50 Mbps download en 6 Mbps upload.  Vandaag doet de telecomaanbieder daar een serieuze schep bovenop met een quasi verdubbeling van de maximum snelheden: tot 100 Mbps download en 10 Mbps upload.

De Userbase-bezoekers hadden het al eerder gemerkt, sinds deze maand zien sommige VDSL2-gebruikers synchronisatie-snelheden tot 100 Mbit down opduiken in de lijnstatistieken. Dit is mogelijk dankzij de toepassing van verschillende VDSL technologieën (vectoring, DLM, DLM op vectoring…). Ondertussen is vectoring reeds op honderden straatkasten geactiveerd, een aantal dat letterlijk elke dag toeneemt: in 2016 zou de upgrade van het volledige VDSL2-netwerk voltooid moeten zijn. België zal op die manier een koploper in de wereld zijn wat betreft best geconnecteerde landen.

Aangezien edpnet-VDSL-abonnees ongelimiteerd hun volledige bandbreedte benutten kunnen zij ook effectief de aangeboden snelheden gebruiken, aangezien edpnet niet aan 'capping' doet zoals sommige andere VDSL-operatoren.

Om volop te kunnen genieten van de voordelen van de vectoring-technologie is het belangrijk om een ‘vectoring-compliant’ modem te gebruiken. Naast Belgacom's eigen BBox 3 wordt een dergelijke modem wordt ook door edpnet voorzien onder de vorm van een FRITZ!Box 7360. Meer recent heeft edpnet ook de certificering van de FRITZ!Box 7490 modem voor gebruik op het Belgische VDSL-netwerk bekomen.

Wie zich afvraagt welke maximale snelheden hij kan halen kan naar de vernieuwde website van edpnet surfen om een lijntest uit te voeren.

Discussie op het forum kan hier.

 
Google brengt Chrome naar iPad en iPhone
Donderdag 28 Juni 2012 20:43
Google heeft vandaag op Google I/O aangekondigd dat Google Chrome naar de iPad en iPhone komt. De iOS versie van Google’s browser zou ergens in de loop van vandaag of morgen te downloaden zijn via de App Store. Chrome heeft op desktop vlak al de nodige successen geboekt, en heeft een tijdje geleden bewezen dat het genoeg in zijn mars heeft om de dominantie van Internet Explorer op de browsermarkt te beëindigen. Op iOS zijn er echter een aantal obstakels die niet zo gemakkelijk te overwinnen zijn voor Chrome.
 
Chrome en Internet Explorer spelen haasje-over in browser statistieken
Dinsdag 22 Mei 2012 19:18

Het lijkt erop dat Internet Explorer zijn positie als meest gebruikte browser wel eens zou kunnen kwijtraken aan concurrent Google ChromeStatcounter heeft al sinds 2008 data verzameld over het gebruik van (onder meer) browsers en besturingssystemen door internetgebruikers, en verleden week was daarin te zien dat Internet Explorer niet langer de meest gebruikte browser was.

 
Reisinformatie De Lijn beschikbaar op Google Maps
Vrijdag 13 April 2012 14:43
Sinds 12 april is het mogelijk om met Google Maps een route met De Lijn te plannen. De Lijn heeft, net zoals MIVB reeds in het eerste kwartaal van 2010 haar vervoersinformatie geïntegreerd met de kaartdiensten van Google, een project dat Google overigens Google Transit noemt. De langverwachte oplossing was al eerder gepland voor het eerste kwartaal van 2011, echter is dit door onder meer juridische problemen tussen de kaartenleveranciers van zowel De Lijn als Google uiteindelijk vertraagd.
 
1 april 2012 - Een korte opsomming van het aprilvis nieuws
Zondag 01 April 2012 23:09
Aflbeending van Kangoeroe met streetview amera
Zoals elk jaar heeft de internetwereld ook deze keer meegedaan met het 1 april-fenomeen. Her en der waren ludieke, innoverende, of ronduit hilarische artikels en aankondigen te lezen. Een korte opsomming uit dat grote aanbod leek ons wel leuk als begin van de nieuwe week, en als afsluiter van een weekend constant opletten voor grappen en hoaxes.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 19