Home Nieuws Internet [UPD] Telenet bliijft kampen met Youtube problemen
[UPD] Telenet bliijft kampen met Youtube problemen
Vrijdag 03 Juni 2011 16:56

Opnieuw hebben Telenet-klanten problemen met het bekijken van video's van de videowebsite Youtube. Op Twitter staat het vol met klachten van klanten die schrijven dat de video's zeer traag laden. Ook op ons forum zien we dezelfde klachten.

De problemen begonnen zich voor te doen al in maart. Video's van 360P stotterden bij het afspelen en die met formaat 720P en 1080P speelden helemaal niet af. Enkele dagen nadat de problemen zich manifesteerden, erkende Telenet het probleem. Echter, de schuld lag bij Youtube zelf en niet bij Telenet. De Mechelse kabelaar vroeg aan Youtube om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Het lijkt een probleem van komen en gaan, want opnieuw ervaren klanten problemen met Youtube; exact dezelfde als die einde maart. Gebruikers met een andere provider ervaren geen problemen met Youtube. Telenet heeft op al deze klachten nog niet gereageerd.

UPDATE: Telenet meldt dat het de problemen met Youtube zal onderzoeken, schrijft de kabelaar. Youtube zou kampen met "scaling-problemen". 'Het netwerk in Europa wordt momenteel aangepast en daarom wordt een deel van het verkeer via andere transitproviders doorgestuurd', aldus Telenet.

Pour le moment, avec @telenet, ça prend moins de temps d'aller acheter un album à la Fnac que de regarder un clip sur YouTube. #hitech (@MonsieurBlah)
Wat is dat weer allemaal met dat gehaper op youtube? /cc @telenet #! (@teranex)