Home Nieuws Business Juniper Networks en Ankeena Networks sluiten overnameovereenkomst
Juniper Networks en Ankeena Networks sluiten overnameovereenkomst Afdrukken E-mail
Geschreven door Nicolas De Poorter   
Woensdag 14 April 2010 16:35

Juniper Networks, ontwikkelaar, fabricant en verkoper van netwerkapparatuur, heeft een definitieve overnameovereenkomst gesloten met Ankeena Networks, een niet-beursgenoteerd bedrijf dat actief is op gebied van infrastructuurtechnologie voor nieuwe media.

Juniper zal de technologie van Ankeena integreren in het eigen portfolio en wil zo inspelen op de toenemende vraag naar videocontentdistributie tegen lage verspreidingskosten. Ankeena wordt op die manier onderdeel van de Junos Ready Software Business Group, een onderdeel van Juniper dat enkele maanden geleden opgericht is. Het senior managementteam treedt in dienst van Juniper Networks. Er worden geen details bekend gemaakt over de inhoud van de overnameovereenkomst.

'De acquisitie van Ankeena door Juniper onderstreept onze toewijding om het karakter van netwerken te transformeren. In dit geval gaat het om het bieden van een televisie-ervaring via vaste en mobiele verbindingen, die tegelijkertijd de kosten voor operators verlaagt', zegt Manoj Leelanivas, Executive Vice-President en General Manager Junos Ready Software van Juniper Networks, in het persbericht. 'De combinatie van de infrastructuuroplossing voor nieuwe media van Ankeena en de hoogwaardige platforms van Juniper brengt onze bestaande samenwerking naar een hoger plan. We spelen in op de bandbreedte-eisen en kostenuitdagingen van serviceproviders die IP-video zien groeien. Wij zijn enthousiast over de technologie van Ankeena en het getalenteerde team dat nu een rol van belang gaat spelen bij Juniper Networks.”

Rajan Raghavan, CEO van Ankeena, zegt: 'Door samen te gaan met Juniper Networks, realiseren we onze missie om de convergentie mogelijk te maken tussen traditionele media en het internet. De combinatie van de hoogwaardige Juniper-netwerkproducten met de Junos-software en onze schaalbare media delivery engine resulteert in oplossingen die de online distributie van alle contenttypes zullen versnellen.'

Laatste aanpassing ( Woensdag 14 April 2010 16:36 )