Home Userbase Syslog
In Syslog vinden jullie alle aankondigingen met betrekking tot technische aanpassingen, upgrades, downtime, ...

Forum-upgrade met een verrassing Afdrukken E-mail
Geschreven door meon   
Woensdag 23 Februari 2011 23:56

Zoals een paar dagen geleden aangekondigd ging het forum deze avond een tijdje offline voor een nodige grote inwendige update (onze phpBB is nu weer helemaal mee) en heeft zelfs een nieuwe niet-standaard functie bijgekregen: beoordelingen. We zochten al lang naar een systeem waarbij we jullie, onze bezoekers waardevolle bijdragen kunnen laten beoordelen en onzinnige of kwetsende berichten kunnen afstraffen (en zelfs verbergen!), los van de meld-functie van het forum zélf.

Crewlid Goztow was het met ons eens dat de bestaande mogelijkheden van phpBB te kort schoten en dat er op de markt geen valabele opties te vinden waren en besloot zelf de handen uit de mouwen te steken en knutselde zelf een "karma-modificatie" in mekaar. De eerste versie daarvan zien jullie nu op het forum in de vorm van een en bij elk bericht. Deze eerste versie evalueren we eerst een tijdje onder onze meest trouwe bezoekers, nog niet iedereen zal er gebruik van kunnen maken.

Op de achtergrond hopen we op basis van deze evaluaties ook waardevolle bezoekers en door de groep ongewenste bezoekers beter in kaart te brengen, maar voorlopig beperken we ons bij het registreren. Uiteraard blijft het hier niet bij en zullen we van tijd tot tijd nieuwe mogelijkheden of statistieken beschikbaar maken.

Ik wil bij deze Goztow nogmaals bedanken voor zijn bijdrage, ik hoop dat we hier veel plezier aan gaan beleven!

Laatste aanpassing ( Donderdag 24 Februari 2011 12:44 )
 
Userbase op twitter Afdrukken E-mail
Geschreven door meon   
Woensdag 25 Augustus 2010 12:59

Userbase is net als een heleboel andere sites en bedrijven al een tijdje op twitter aanwezig. Als je meteen op de hoogte gebracht wilt worden van nieuwe nieuwsberichten, ons vragen wilt stellen, opmerkingen hebt, ... @userbase is er voor jullie!

Helaas zou een deel van bovenstaand verhaal op het einde van deze maand tot een halt komen. Twitter sluit dan namelijk zijn oude authenticatiemethode via platte tekst definitief uit. In de plaats daarvan bieden ze oAuth aan, een manier waarop je een toepassing zonder wachtwoord of gebruikersnaam toegang geeft.

Onze programmeer-goeroe @gr4vity heeft ons van deze 'apocalyps' kunnen behoeden door alle bijhorende scripts bij te werken naar deze nieuwe manier van authenticeren waardoor de blijvende werking van onze nieuwsberichten-feed via Twitter gewaarborgd blijft. Op de achtergrond maken we gebruik van ons eigen applicatie-framework 'Love' dat de basis zal zijn voor al onze nieuwe applicaties.

Blijf op de hoogte van het nieuws en forumontwikkelingen en voeg @userbase toe tot je twitter-vrienden!

Laatste aanpassing ( Woensdag 25 Augustus 2010 23:39 )
 
Userbase systeem onderhoud Afdrukken E-mail
Geschreven door Sub Zero   
Donderdag 08 April 2010 14:20

Door de stroomuitval in het EDPnet datacenter gisteren was er een disk defect gegaan in de server. Deze werd deze middag vervangen door een nieuw exemplaar, vandaar de korte downtime. De raid array is nu nog aan het syncen, dus de site kan nog een paar uur wat trager laden dan normaal. Onze excuses voor de geleden ongemakken.

 

Laatste aanpassing ( Donderdag 08 April 2010 14:28 )
 
Speedtest in onderhoud Afdrukken E-mail
Geschreven door meon   
Maandag 22 December 2008 22:59

Zoals velen het ondertussen gemerkt hebben heeft onze speedtest voor internet-verbindingen de overgang naar een nieuwe site helaas niet overleefd.

Het goeie nieuws is: hij komt terug! Het slechte nieuws is; het is nog niet klaar Embarassed. Problemen situeren zich vooral in Joomla's eigen implementatie van user- en cache-mangement (het content management systeem waarop de site draait) waar de oude code helemaal op flipt.
Bij het ombouwen zijn we ook alvast wat aanpassingen aan het maken zodat we naar de toekomst toe terug wat leuke verbeteringen kunnen implementeren in de userbase; zoals het terug aanbieden van grafiekjes en personalisatie.

Huidige status:

  • Providerdetectie werkt terug
  • Gebruikerdetectie werkt terug
  • Testen zelf werkt terug

Huidige Issues:

  • Pluginless-versie is compleet onbruikbaar, enkel de Java-versie
  • Gegevens opslaan is nog niet afgewerkt

 

Laatste aanpassing ( Maandag 22 December 2008 23:58 )
 
Te Koop / Gezocht forum toegevoegd Afdrukken E-mail
Geschreven door Nob   
Maandag 24 November 2008 22:26

Op verzoek van velen is er sinds vandaag een extra subforum: Te koop / Gezocht.

 Aangezien we dit gebeuren ordelijk willen laten verlopen, gelden er extra regels in dit subforum (zie sticky).

Voor de moderatie staat een nieuwe moderator paraat: a3ke. Hij zal de regels strikt toepassen. De crew wil a3ke alvast al bedanken voor de geleverde en nog te leveren inzet!

Omdat het hier een nieuw subforum betreft houden we zowel het "te koop" als het "gezocht" deel bij elkaar. Mocht later blijken dat dit subforum veel succes kent, kunnen we beiden nog uit elkaar trekken en er aparte subfora van maken. Tot dan vragen we je je post te taggen met ofwel [te koop] ofwel [gezocht].

Happy posting, 

De voltallige userbase crew.

Laatste aanpassing ( Dinsdag 25 November 2008 00:08 )
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2